Medlem af Foredragsgruppen. Læs mere herom>>
 
 

Om Ann Elisabeth Knudsen

Jeg er uddannet cand. mag. og er lektor i dansk og psykologi. 
Allerede mens jeg læste psykologi på universitetet, var neuropsykologi og hjerneforskning min hovedinteresse. Viden om hjernens udvikling og funktion har stort set været mit arbejdsfelt lige siden.

Hjernens funktion er afgørende for, hvordan livet udfolder sig.Og viden om hjernens plasticitet og hvordan den kan påvirkes er essentiel. Både når det handler om børn og unge med vanskeligheder, og også når det drejer sig om, hvordan alle andre kan udvikle sig bedst muligt.

Kort sagt er alt, der ligger i krydsfeltet mellem hjerne, udvikling og læring utroligt spændende, og jeg har været så heldig at få lov til at arbejde i praksis med genoptræning af børn og unge efter hjerneskader – først via Røde Kors og siden som konsulent. 

Hjerneåret i 1997 bidrog til mit valg om at hellige mig hjernens mysterier. Både gennem studier, praksiserfaringer, forskning og formidling. 

Jeg har i en årrække fungeret som konsulent på skoler. Her hjælper jeg fx. lærere med at afklare, om udsatte børn har neurologiske problemer eller almindelige opvækstrelaterede adfærdsproblemer. 

Jeg har blandt andet været involveret i en tænketank, som udarbejdede visioner for børne- og ungeområdet (0-18 år) i Århus Kommune.

Jeg skriver bøger, holder foredrag, deltager i skiftende forskningsprojekter og har også medvirket i en lang række interviews i aviser, tidsskrifter, radio og tv. Jeg har bl.a. medvirket i tv-udsendelserne "Den lille forskel" og "Test nationen".

På DR1 har jeg i flere år deltaget i et program ‘Netværket’, hvor jeg sammen med andre forskere har skullet tage stilling til dagsaktuelle nyheder. Netværket på p1 er titlen på programserien.

 

Forfatter til 8 bøger:

  • Hvor svært kan det være? Værd at vide om voksne hjerner
  • Hallo - Er der hul igennem?
  • Seje drenge og superseje piger?
  • Pæne piger og dumme drenge
  • Diagnose eller opdragelse
  • Børns hjerner
  • Små forskelle med store konsekvenser
  • Teenagehjerner – er der nogen hjemme?

Læs mere om Ann-E. Knudsens bøger

 
Ann-Elisabeth Knudsen